17 juni 2004

Hoi allemaal,

Vandaag op bloed laten prikken in Goes.

De uitslagen nemen de ongerustheid niet weg (hb 6,6, leuco's 10,4 en trombo's 93). Met name de hoge leuco's en de tegenvallende trombo's baren ons zorgen.

De arts in Goes zei wel dat de hoge leuco's ook het gevolg van een infectie kunnen zijn (Mattijs is inderdaad wat verkouden en klaagde vanmorgen over oorpijn), maar we hadden graag gezien dat de trombo's toch zeker hoger zouden zijn. Al het andere dat de arts in het bloed heeft gezien duidt ook eerder op een infectie als op opkomende leukemiecellen, maar toch....... Alleen een beenmergpunctie kan hier zekerheid over geven.

Peter heeft wel direct met de arts in Leiden gebeld. Die had bijna alle uitslagen van de extra onderzoeken binnen. Eén belangrijke uitslag was er nog niet. De overige uitslagen zagen er goed uit en laten geen verhoging van leukemiecellen zien (vergeleken met maart 2004).

Ook hij gaf aan dat wat nu in het bloed wordt gezien eerder duidt op een infectie.

Leiden gaat nu overleggen met Rotterdam (maandag zou Mattijs weer met chemo moeten beginnen) en de arts uit Leiden stelde wel voor om eventueel maandag opnieuw bloed te laten prikken om te kijken of de leuco's (en ook de trombo's) stijgen of dalen.

Wij proberen morgen in ieder geval contact te hebben met Mattijs zijn behandelend arts in Rotterdam.

Wat Peter en mij betreft is de onzekerheid dus nog niet voorbij en wij vinden de uitslagen, ondanks de verklaringen van de artsen, toch heel zorgwekkend.

De kinderen hebben we nog niks verteld. Wel hebben we tegen Mattijs gezegd dat er maandag misschien weer bloed wordt geprikt om te kijken of de infectie weg is en hij inderdaad met de chemo mag beginnen.

Het blijven dus slopende dagen.

Zogauw er meer nieuws is horen jullie het!

Groetjes, Carin